27 Eylül 2012 Perşembe

taze fasülye kızartması



değişik tarifler uygulamayı (bazen sonuç hüsran olsada) çok seviyorum.
değişik tatlar denemekten ve misafirlerime sunmaktan mutluluk duyuyorum.
taze fasülyede bu akşam menümde onlardan biri oldu.
gelelim fasülyenin faydalarına;)
taze fasülyeden kızartmamı olur diyenlerdenmisin!
yeniliklere açıkmısın ?
ozaman takıl benim tariflere;)
evet olur hemde enfeste olur.ilk defa denediğim bu tarifi sarımsaklı yoğurtla süsledim çokta beğendik biz. sanki biraz kabak tadını andırıyor .
densiz fasülyeler kullanılırsa daha da leziz oluyor .

gelelim fasülyenin değişik versiyonlu tarifine  veee işteeeeeee

malzemeler

kişi sayısına göre  arzuya göre taze fasülye(ben bir porsiyonluk kullandım)
sıvıyağ
tuz
sarımsak
yoğurt

yapılışı

fasülyeler yıkanır ve kurulanır
sıvıyağ iyice kızdırılır ve fasülyeler sıvıyağda kızarmaya bırakılır
ardından kızaran faslyelerin üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlanıp  fasülyelerin üzerine gezdirilir .

şimdiden afiyet olsun...



2 yorum:

  1. ilk kez duyuyorum :) ama hemmen deneyip,eşimin fikrini alıcam..ellerine sağlık

    YanıtlaSil

pembe bir mesaj