6 Haziran 2012 Çarşamba

evde kendi vanilyamızı hazırlıyoruz

aktarımıza uğrayıp en kısa zamanda vanilya çubuğu elde ediyoruz:) hemde çarçabuk

eve getirip vanilya çubuğumuzu  uzunlamasına ikiye ayırıp içinden çıkan ince tomurcuklarını  bir kaba alıp kalan sert çubukları ise bir kenara koyuyoruz


ayırdığımız incecik kum tanesi gibi olan  tomurcuklara 200 gram toz şeker ilave ederek valsodan geçiriyoruz




ardından kenara ayırdığımız siyah kalan vanilya çubuklarını şu şekilde  hazırladığımız kavanozumuza ekleyerek sıkıca kapağını kapatıp bir hafta beklettikten sonra kullanmaya başlıyoruz


bu vanilya kabukları kokuyu keskinleştirdiği için kavanozun içinde bulunmalı ama kahvelerimize,keklerimize ve muhallebilerimize diğer karışımlı tozdan eklemeliyiz.


dilerseniz kahvelerinizi bu karışım ile tatlandırabilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

pembe bir mesaj