aktarımıza uğrayıp en kısa zamanda vanilya çubuğu elde ediyoruz:) hemde çarçabuk
eve getirip vanilya çubuğumuzu uzunlamasına ikiye ayırıp içinden çıkan ince tomurcuklarını bir kaba alıp kalan sert çubukları ise bir kenara koyuyoruz
ayırdığımız incecik kum tanesi gibi olan tomurcuklara 200 gram toz şeker ilave ederek valsodan geçiriyoruz
ardından kenara ayırdığımız siyah kalan vanilya çubuklarını şu şekilde hazırladığımız kavanozumuza ekleyerek sıkıca kapağını kapatıp bir hafta beklettikten sonra kullanmaya başlıyoruz
bu vanilya kabukları kokuyu keskinleştirdiği için kavanozun içinde bulunmalı ama kahvelerimize,keklerimize ve muhallebilerimize diğer karışımlı tozdan eklemeliyiz.
dilerseniz kahvelerinizi bu karışım ile tatlandırabilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
pembe bir mesaj